Scandinavian Design

Möbelföretaget du inte får missa om du älskar skandinavisk design

Om du söker funktionell, klassisk skandinavisk design i högkvalitativ tappning är Zweed vägen att gå. Sedan företaget grundades har de ständigt strävat efter att skapa möbler med en unik och tydlig identitet som återspeglar Zweeds lekfullhet och arv. Kanske hittar du din nya favoritmöbel?

För lite mer än 10 år sedan startades Zweed av formgivaren och Art Directorn Håkan Johansson, på söder i Stockholm. Idén var att skapa ett möbelmärke som skulle betona design och funktionalitet inspirerat av diskussioner med kunder utifrån deras behov och önskemål. Sedan dess har Zweed design vuxit och distribuerar idag sina möbler världen över. 

Skandinavisk design kännetecknas starkt av funktionalism, vacker, ren och enkel design. Ett tema som återspeglas väl i alla Zweeds möbler och som gör att de både passar och utgör en dekorativ del i alla hem. All produktion sker med yrkesmässighet och höga krav ställs på tillverkning och material.  

Det perfekta skåpet
Peep är en utav Zweeds populära förvaringskollektioner. Skåpen finns i flera storlekar och funktioner så som byråer, mediaförvaring och sängbord. Du kan välja olika färger på själva skåpet och benstativet för att skapa en egen version av Peep. De asymmetriskt placerade handtagen ger en liten glimt av vad som döljer sig bakom. Därav namnet som är en lek med engelska ordet.   

Ta en närmare kik på Peep här!

Andra fantastiska möbler från Zweed
I Molto-kollektionen hittar du möbelsystem för förvaring i hall, vardagsrum, kök eller barnrum. Du kan enkelt hitta en lösning som passar just ditt hem eftersom systemets delar kan kombineras på olika sätt. Dessutom kan du välja mellan olika färger på ramen och modulen. 


Om du letar efter möbler för ett stilrent och snyggt kök är Dino-kollektionen något för dig. Stolar och bord i vacker ek tillför ett element av natur i köket. Du kan välja mellan ett stort bord om du önskar eller ett mindre som enkelt går att expandera om du får besök.


Moodi är en modern tappning på 50-talets smäckra sideboard. En tidlös pjäs i ditt hem med stort utrymme för förvaring. De vändbara skjutdörrarna låter dig ändra dess utseende snabbt och smidigt. Moodi finns i två olika bredder.  

Botanisera bland Zweeds alla kollektioner här